Thursday 02 de May de 2024

Miño poñerá en valor o seu produto local a través da ‘Fin de semana gastronómica do Birlo Mariñeiro’


• No evento, que se celebrará os días 17, 18 e 19 de xuño, un total de doce establecementos de hostalería local servirán este prato en diferentes formatos.

O Concello de Miño reivindicará esta fin de semana a súa gastronomía local coa celebración da primeira edición da ‘Fin de semana gastronómica do Birlo Mariñeiro’.

O evento, organizado polo Concello, reunirá desde este venres, 17 de xuño, ata o domingo, día 19, a unha ducia de establecementos locais que servirán esta composición culinaria en diferentes formatos, desde petiscos ou tapas, ata racións, co propósito de que ningunha persoa asistente quede sen probar este prato.

A receita, creada polos hostaleiros locais no programa ‘ Cociña Mariñeira’, impartido o pasado mes de febreiro de por o reputado cociñeiro Antonio Amenedo, incorpora na súa elaboración algúns dos ingredientes máis típicos da zona, tanto de terra como de mar, conxugados nunha receita de gran atractivo culinario.

A lista de locais participantes nesta primeira edición do evento gastronómico está conformada polos seguintes establecementos: A Taca, A Costa, Pizza Miño, Picotería Baía, Ou Cancelo, A Carboeira, Náutico, Cervexaría Club Golf, O Piñeiral, Savi, Ou Lanuxe Parrulo e Asador Ou Pedrexal.
Desde o goberno local celebran “a importancia deste tipo de iniciativas para dar a coñecer a gran variedade e riqueza dúas produtos de Miño” e sinalan que “ou Birlo Mariñeiro será quen de conquistar vos padais máis esixentes grazas á fantástica calidade dás súas materias primas”.